Station Heerlen slechtst

Het station van Heerlen krijgt van treinreizigers een dikke onvoldoende, Schiphol daarentegen heeft het beste station van het land. De Consumentenbond heeft 1.500 treinreizigers naar hun mening gevraagd over de kwaliteit van stations. Gemiddeld kregen de stations een nipte voldoende.

De resultaten staan in de Consumentengids van komende maand. De bond vroeg de reizigers naar hun wensen. Ze verlangen goede informatie over vertrektijden, vertragingen en ontregelingen. Ze willen ook dat de stations goed bereikbaar zijn, soepel aansluiten op ander openbaar vervoer en beschutting bieden tegen wind, regen en kou. De reizigers mochten vervolgens rapportcijfers geven. Grote stations kregen over het algemeen hogere cijfers dan kleinere. Goed scoren, behalve Schiphol, Hoorn en Eindhoven. Slecht, behalve Heerlen: Roosendaal, Delft, Voorburg en Zoetermeer.

Van de 43 stations waarover voldoende gegevens binnenkwamen scoort Heerlen het slechtst, vooral omdat de reizigers daar overlast ervaren van drugsverslaafden. De drugsscene concentreert zich rond het (deels ondergrondse) station en in de stationstunnel die onder meer naar de sporen voert.