Philippoussis zegt af

Mark Philippoussis heeft zich afgemeld voor de Open Amerikaanse tenniskampioenschappen die vandaag in New York beginnen. De Australiër heeft nog te veel hinder van de knieblessure die hij in de kwartfinale van Wimbledon opliep tegen Pete Sampras. Philippoussis plaatste zich vorig jaar op Flushing Meadow voor de finale. Hij verloor toen van zijn landgenoot Patrick Rafter.

Magnus Norman heeft gisteren het tennistoernooi van Long Island op zijn naam geschreven. De ongeplaatste Zweed was in de eindstrijd te sterk voor de als tweede geplaatste Spanjaard Alex Corretja: 7-6, 4-6 en 6-3. Norman behaalde zijn vierde ATP-zege van dit jaar en klom van de 34ste naar de 26ste plaats op de wereldranglijst.

Het tennistoernooi van Boston is gewonnen door Marat Safin. De als zesde geplaatste Rus versloeg in de finale de als eerste geplaatste Greg Rusedski met 6-4 en 7-6. De nerveus begonnen Safin sloeg zestien aces en kreeg geen enkel breekpunt tegen. In de halve finale won hij van de Nederlander Sjeng Schalken. De jonge Rus is komende week in de eerste ronde van de US Open de tegenstander van Pete Sampras, de nummer één van de wereld. (Reuters, ANP)