ING-dochters `verlagen drempel tot Internet'

ING Bank, Postbank en Nationale-Nederlanden gaan ook minder vermogende Nederlanders van Internet voorzien. Onder de naam Freeler bieden de ING-dochters per 1 oktober gratis toegang tot de digitale wereld.

Freeler richt zich op ,,groepen in de samenleving voor wie de drempel vanwege technische of financiële overwegingen tot nu te hoog was''. Freeler-directeur Marque Joosten wil de Nederlander een ,,eerste heldere en vriendelijke Internet-ervaring'' bieden. Joosten ziet de onoverzichtelijke markt met de vele tientallen aanbieders als bezwaarlijk voor de klant.

Met Freeler komt opnieuw een aanbieder van gratis Internetgebruik op de markt. Internetbedrijf Wish was in januari de eerste die voor heel Nederland de deur naar gratis Internet openzette. Kabelmaatschappij Castel biedt sinds vorig jaar in het noorden van het land gratis Internet, de dit voorjaar gelanceerde dienst van France Telecom-dochter Wanadoo is gratis tot eind dit jaar.

Vorige week was Internetaanbieder World Online de eerste grote provider met gratis Internet. Telecombedrijf Telfort volgt over enkele weken.

De Freeler-website krijgt doorklikmogelijkheden naar onder andere ING Bank, Postbank en Nationale-Nederlanden. Zij zullen hun klanten aanraden Freeler te gebruiken.