Genomineerden Aanmoedingsprijs Amstelveen 1999

De Stichting Kunst Aanmoedigingsprijs Amstelveen en het Sandberg Instituut hebben gisteren de genomineerden bekendgemaakt voor de Aanmoedigingsprijs Amstelveen 1999, die dit jaar wordt uitgereikt in de categorie architectuur. De Britten Penelope Dean/ Peter Trummer, Tom Verebes en Helge Mooshammer/ Peter Moertenboeck, en de Nederlandse architecten Tom Frantzen, Ludo Grooteman, Joost Grootens, Ira Koers en Sofia Vyzoviti komen in aanmerking voor de prijs van 20.000 gulden. Het prijzenbedrag moet worden besteed aan een opdracht met een uiteindelijke bestemming binnen de gemeente Amstelveen.

De Aanmoedigingsprijs Amstelveen wordt sinds 1993 jaarlijks uitgereikt aan jonge kunstenaars jonger dan 35 jaar. In een cyclus van vijf jaar wordt de prijs uitgereikt in de categorieën fotografie, architectuur, vrije vormgeving, beeldende kunst en grafisch ontwerp. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 4 september, waarna het werk van de genomineerden te zien is tot en met 3 oktober in expositiecentrum Aemstelle.