Doden bij aanslag in Jemen

Bij een bomaanslag in een supermarkt in de ambassadewijk in de Jemenitische hoofdstad Sana'a zijn zaterdag volgens de autoriteiten twee en volgens getuigen negen doden gevallen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door Abu Hamza al-Masri, een in Groot-Brittannië levende de moslim-extremistenleider, namens het Islamitische Leger van Aden Abiyan. Volgens Abu Hamza was de aanslag bedoeld om ,,de Jemenitische staat te straffen die fundamentalisten blijft gevangen houden''. Maar de Jemenitische onderminister van Buitenlandse Zaken, Ghaleb Ali Jamil, betwistte deze claim later. Hij riep Londen eens temeer op Abu Hamza uit te leveren. ,,Groot-Brittannië veroordeelt het terrorisme en verzekert dit te bestrijden, maar de terroristen planten zich er voort als konijnen'', zei hij. (AFP)