COREY HARRIS

Met Greens from the Garden, zijn derde cd, plaatst zanger/gitarist Corey Harris zich in het rijtje Taj Mahal, Robert Cray, Keb Mo en Youngblood Heart: mensen die de blues beminnen maar eenkennigheid haten. In Harris' achtertuintje in New Orleans groeit van alles zonder dat het een het ander overwoekert: van electro- en country blues en swamp soul tot reggae en ragtime en zelfs een walsje in `Franse' stijl getiteld Pas Parlez.

Dat Just a closer Walk with Thee wordt bereid als een mengsel van shuffle en reggae doet deze plechtige spiritual absoluut geen kwaad en ook zal er niemand over vallen dat Woody Guthrie's tekst van Teabag Blues door Harris op nieuwe muziek is gezet. Twee stukken op deze cd stammen van een kroegoptreden, maar ook de rest klinkt alsof je er bij zit. Dat Corey's kundige gitaarexercities en gruizige zangpartijen gelardeerd worden met kookrecepten uit de regio maakt deze cd extra smakelijk.

Corey Harris: Greens from the Garden (Alligator ALCD 4864-X). Distr. Münich.

    • Frans van Leeuwen