As Bormann in zee uitgestrooid

De as van Martin Bormann, de secretaris van Adolf Hitler, is volgens het Duitse weekblad Der Spiegel twee weken geleden uitgestrooid boven de Oostzee. Dat is gedaan om te voorkomen dat een eventueel graf van Bormann zou uitgroeien tot bedevaartsoord voor neo-nazi's. Het lichaam van Bormann werd een kwart eeuw geleden in Berlijn opgegraven. Hij zou op 2 mei 1945 met gif een einde aan zijn leven hebben gemaakt. Maar er werd wel beweerd dat Bormann nog leefde en zich ergens in Zuid-Amerika zou schuilhouden. DNA-onderzoek heeft echter vorig jaar uitgewezen dat de stoffelijke resten wel degelijk van Bormann waren. Bormann werd enkele weken geleden op een onbekende plaats in Beieren gecremeerd, op 16 augustus werd de as boven zee uitgestrooid. De nabestaanden wilden niets met de zaak te maken hebben. (AP)