Selectie Radio

Zomerspijkers. Paul van Vliet spreekt met Jack Spijkerman over zijn Nederlandse muziekvoorkeur, en mag het hele programma vullen met zijn favoriete platen. Radio 1, 12.04-14.00u.

Tema. Magazine over onderwijs, zorg en arbeid. Vandaag: fundamenten van het bestaan, over de strijd om de student. Radio 5, 14.02-15.02u.

Faros. Herhaling van het Reisdagboek Suriname, met een bezoek aan Gallery Egi Du en Gallery Singh, en een gesprek met Ben Matrasingh, de enige archeoloog in Suriname, over zijn droom: een modern museum als ontmoetingsplaats voor alle verschillende culturen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. In het kader van de Uitmarkt een vooruitblik op het nieuwe seizoen. Met optredens van o.a. Jan Rot, Frederique Spigt en Jan Akkerman. Gasten: acteur Victor Löw, cabaretiers Jochem Meyer en Pieter Dirk Uys en musicalster Pia Douwes. Radio 2, 16.04-18.04u.

Spektakel. Special over de Tibetaanse operazangeres Namgyal Lhamo, samen met haar zus ooit de ster van de Tibetaanse opera in ballingschap. Na twintig jaar in Nederland te hebben gewoond keren ze terug naar Dharamsala om de draad van hun zangcarrière weer op te pikken. Radio 5, 17.02-18.00u.

Lowlands. Registratie van live optredens, interviews, sessies en sfeerimpressies vanaf het Lowlands festivalterrein. Met muziek van onder andere Soulwax, Chemical Brothers, Suede, The Flaming Lips en Cornelius. Radio 3, 20.04-1.00u.