Onderzoek bij Japanse filialen Deutsche

De toezichthouder op de financiële sector in Japan (FSA) is een onderzoek begonnen naar de handel en wandel van Deutsche Bank. 's Werelds grootse bank heeft gisteren bevestigd dat de Japanse autoriteiten momenteel de boeken bestuderen, maar stelt dat sprake is van een routineonderzoek.

De FSA trok vorige maand onverwacht de vergunning in van Credit Suisse Financial Products. De instantie had vier dochterbedrijven van de Zwitserse bank onderzocht, die verdacht werden van transacties met derivaten teneinde verliezen te verdoezelen. De FSA is opgericht om de controle in de financiële sector te verbeteren. De waakhond wil de banken in Japan elk jaar aan een onderzoek onderwerpen. Andere financiële instellingen zouden eens in de drie jaar FSA-inspecteurs op bezoek krijgen. Een onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse bedrijven maken de autoriteiten niet, aldus de FSA. (KRF, AFP)