Nederlandse clubs loten gunstig voor UEFA Cup

De Nederlandse deelnemers aan het UEFA-Cuptoernooi hebben gisteren in Monte Carlo geen zware tegenstanders geloot in het UEFA-Cuptoernooi. Ajax speelt in de eerste ronde tegen de Slowaakse club Dukla Banska Bustrica. Het eerste duel vindt op 16 september plaats in de Arena. De return volgt twee weken later in Slowakije. Dukla debuteert in het Europese clubvoetbal. De club plaatste zich als verliezend finalist van het Slowaakse bekertoernooi voor het Europese evenement.

Roda JC is gekoppeld aan Shaktor Donetsk uit Oekraïne. De eerste wedstrijd vindt op 16 september plaats in Kerkrade. Shaktor Donetsk eindigde afgelopen seizoen in de nationale competitie als tweede achter Dynamo Kiev. Vitesse speelt in de eerste ronde tegen Beira Mar uit Portugal. De Arnhemse club speelt eerst een uitwedstrijd. Beira won vorig seizoen de nationale beker, maar degradeerde in de competitie naar de tweede klasse. (ANP)