Jan S. verkrachtte zijn vrouw

Jan S. uit Assen, die heeft bekend de 7-jarige Chanel Naomi Eleveld te hebben verkracht en vermoord, heeft toegegeven een maand daarvoor zijn echtgenote te hebben verkracht. Dit heeft plaatsvervangend hoofdofficier van justitie M. Geerds gisteren bevestigd.

De Poolse echtgenote van S. is na de vondst van Chanel Naomi naar Polen gegaan. ,,De afgelopen dagen'', aldus Geerds, is zij naar Nederland teruggekeerd om aangifte van verkrachting door haar man te doen. S. heeft daarop bekend dat de verkrachting heeft plaatsgevonden.

De verkrachting van een vrouw in Heerlen ontkent Jan S.. ,,S. erkent gemeenschap met de vrouw uit Heerlen te hebben gehad'', aldus hoofdofficier Geerds. ,,Maar hij beschouwt dat zelf niet als verkrachting.'' Deze vrouw deed kort voor de vondst van Chanel Naomi op 12 augustus aangifte. Het signalement dat zij gaf voldeed precies aan dat van S., en het tijdstip lag binnen de twee weken waarin Jan S. zich aan observatie door de politie had weten te onttrekken.

Jan S. staat nu op de wachtlijst voor een psychiatrisch onderzoek in het Utrechtse Pieter Baan Centrum. De datum van zijn berechting staat om die reden nog niet vast. Justitie in Assen heeft aangekondigd tijdens de zitting extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

    • Eenredcteuren