Franse kritiek op aanvallen op Irak

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Hubert Védrine, heeft opnieuw kritiek geleverd op de aanhoudende Brits-Amerikaanse bombardementen op Irak. In een vandaag gepublcieerd vraaggesprek in Le Figaro roept hij op de patstelling rond Irak te doorbreken. ,,We moeten ons bevrijden uit de huidige impasse die het gezag van de Veiligheidsraad ondermijnt, de terugkeer van wapeninspecteurs blokkeert en het lijden van de Iraakse bevolking laat voorduren'', aldus Védrine. Hij riep de VS op mee te helpen de strategie te veranderen.

Sinds half december zijn bombardementen op Irak aan de orde van de dag. Volgens Bagdad zijn hierbij al vele doden gevallen. Frankrijk, Rusland en China, alle permanent lid van de Veiligheidsraad, scharen zich steeds dichter naast Irak. (Reuters)