Begemann helpt bij oplossing QtecQ

Begemann trekt indien nodig een half miljoen gulden uit voor een oplossing voor de nog circa 100 werkloze werknemers van de failliete dochter QtecQ, aldus bestuurder J. van den Nieuwenhuyzen. Het concern heeft de FNV en CNV gevraagd daartoe met een plan te komen. Curator J. van der Hel onderzoekt inmiddels de oorzaken van het faillissement. Van den Nieuwenhuyzen erkent dat Begemann kort voor de surseance van betaling een statutair directeur bij QtecQ wilde uitschrijven uit het register van de Kamer van Koophandel. ,,Maar dat was niet om de band met Begemann te verdoezelen. Het ging om het corrigeren van een situatie die niet meer reëel was.'' Ook achter de hypotheek op het hoofdkantoor stak geen boze opzet: ,,Die is door de bank genomen ten einde de financiering te kunnen continueren na het verlies van QtecQ in 1998.'' (ANP)