Wereldnieuws

MILLENNIUMPERIKELEN – Michael Jackson en David Bowie doen het, net als de Rolling Stones en Barbra Streisand. Maar Madonna... die treedt niet op tijdens de komende eeuwwisseling. Althans, volgens de New York Post heeft ze een aanbod afgeslagen voor een concert op 31 december in het New-Yorkse Madison Garden. Ze had er dertien miljoen dollar mee kunnen verdienen. Dat de superster een beter aanbod afwacht, lijkt onwaarschijnlijk. Een woordvoerder zei: ,,Madonna heeft besloten te wachten met toeren tot het jaar 2000.''

De jongensgroep Boyzone zal dan juist niet meer optreden, aldus showbizzpersbureau WENN. Na hun `millenniumconcerten', voor alle zekerheid veilig gepland op 3 en 4 januari, gaan de vijf zangers uit elkaar. De leden van Boyzone zouden ,,niet hun hele leven voor zevenjarige willen blijven spelen''. Stephen Gately en Ronan Keating willen solo verder.

HOTEL – O.J. Simpson leeft momenteel samen met zijn twee kinderen in een hotel (kosten naar schatting: 330 dollar per nacht). Volgens berichten in de New York Daily News zou Simpson daartoe gedwongen zijn omdat de buren niet naast hem wilden wonen. Simpson zelf zei in het tv-programma Extra dat hij het huurhuis uit moest omdat de eigenaar een koper had gevonden. Simpson kan naar eigen zeggen geen huis kopen omdat hij berucht is en problemen heeft met de wet. Met zijn inkomsten moet hij miljoenenclaims aflossen. Of O.J.'s kinderen bij hem blijven is overigens onduidelijk. De familie Brown probeert de voogdij over hen te krijgen.

GENOTSMIDDELEN – Het drank- en drugsgebruik van de diverse showbizzpersonalities was ook deze week weer hot news. Zo bracht Dennis Rodman een aantal uren in een cel door wegens openbare dronkenschap en het verstoren van de rust, beide strafbaar in Californië waar het zich afspeelde. Openbare aanklagers beslissen voor 1 oktober of ze de controversiële basketbalspeler gaan vervolgen. Daarnaast kondigde Oliver Stone, die Oscars won voor Platoon en Born on the Fourth of July, dinsdag in de rechtbank aan een afkickprogramma te gaan volgen om van zijn drugsverslaving af te komen. Stone, afgelopen juni gearresteerd wegens drugsbezit en rijden onder invloed, hoopt dat aanklagers nu verschillende aanklachten tegen hem zullen laten vallen. De Canadese zangeres Allannah Black Velvet Miles vervolgens, vooral overzee nog erg populair, ontkent juist drugsgebruik. Ze spande een rechtszaak aan tegen de Canadian Daily waarin te lezen was dat er geruchten waren dat ze cocaïne zou snuiven. Miles, die zelfs beweert werknemers die cocaïne gebruiken onmiddellijk te ontslaan, eist zes miljoen dollar wegens het ,,misleidende artikel''.

MEER RECHTSZAKEN – Uiteraard waren er deze week eveneens rechtszaken die niet draaiden om drank of drugs. Van Michael Jackson, rond wie het overigens al enige tijd rustig was, werd pas deze week bekend dat hij op 26 juli een zaak won aangaande kindermisbruik. De vader van een dertienjarige jongen beschuldigde Jackson er in 1994 van zijn zoon te hebben gemolesteerd. Er werd destijds een schikking getroffen, waarvan alleen bekend is dat beide partijen niets over de zaak mochten loslaten. De vader beweerde nu dat Jackson die voorwaarde had gebroken door in een tv-programma te zeggen dat beschuldigingen van seksueel misbruik ,,leugens, leugens, leugens'' waren. Ook zou Jackson hem en zijn zoon als ,,extremisten'' hebben afgeschilderd.

In een andere zaak die niets te maken had met genotsmiddelen, maar alles met radiopresentator annex acteur Howard Stern, werd een schikking getroffen. Stern klaagde in 1997 een filmmaatschappij aan omdat de film Jane waarin hij met Melanie Griffith zou spelen er nooit is gekomen. Hij ontving 50.000 van de geëiste anderhalf miljoen dollar.

MINDER BANG – De high society wordt steeds minder bang van de media. Zo gaat president Clinton met regisseur Steven Spielberg samenwerken. De Amerikaanse president zal het commentaar inspreken van een zeventien minuten durende film over een eeuw Amerikaanse geschiedenis. De film is bedoeld om het nieuwe millennium in te luiden. Van prins Edward van Engeland werd afgelopen maandag bekend dat hij mee gaat werken aan een documentaire over paparazzi. Ook Tom Cruise en Brad Pitt hebben hun medewerking toegezegd.

Samenstelling: Lukas Keijser