Selectie Radio

Tegengas. In het wekelijkse discussieprogramma van de NPS verdedigt Marja Visser, oprichter van de Bond van Formaat en het Datingburo Dik voor Mekaar, de stelling `Als er geen mannen waren, dan was er een wereld vol gelukkige en dikke vrouwen'. Radio 1, 19.00-20.00u.

De recensenten. Karel Glastra van Loon, schrijver van de roman De Passievrucht, en regisseur Ger Poppelaars, maker van de film Missing Link, bespreken elkaars werk. Radio 1, 20.00-21.00u.

Nederland in den goeden ouden tijd. In de zomer van 1823 reisde Jacob van Lennep met zijn vriend Dirk van Hogendorp door negen provincies van het jonge Koninkrijk der Nederlanden. Aan de hand van zijn reisverslag wordt in negen afleveringen een beeld geschetst van het Nederland rond die tijd. Vandaag vanuit het Gevangenismuseum Veenhuizen in Drenthe. Radio 5, 21.02-22.00u.