PSV loot tegen Bayern München en Dick Advocaat

PSV heeft het van de Nederlandse deelnemers aan de Champions League bij de loting het zwaarst getroffen. De Eindhovense club is ingedeeld bij Glasgow Rangers, Bayern München, en Valencia. ,,Heavy'', stamelde trainer Eric Gerets. ,,Bayern is het sterkste team in de groep. Glasgow Rangers is met trainer Dick Advocaat een mooie naam op het affiche.''

Feyenoord werd gekoppeld aan Borussia Dortmund, Rosenborg en Boavista en ook Willem II treft geen clubs uit Engeland, Spanje of Italië. De Tilburgers debuteren op het hoogste Europese niveau tegen Sparta Praag, Spartak Moskou en Bordeaux. De landskampioen heeft een tevreden gevoel aan de loting overgehouden. Nadat zijn perschef Fred Blankemeijer naar de data van de halve finales had geïnformeerd, zei Beenhakker: ,,Borussia Dortmund is een geroutineerde club, maar wel over het hoogtepunt heen.'' Beenhakker wilde niet vooruitlopen op mogelijke confrontaties tussen Nederlandse en Duitse hooligans. ,,Ik ben voor het sportieve vlak aangetrokken. We hebben een redelijke kans de tweede ronde te bereiken.''

Volgens Co Adriaanse is de tweede ronde voor zijn Willem II ook haalbaar. ,,Ik vind dat we heel gunstig hebben geloot. ,,We treffen geen makkelijke tegenstanders. Maar we hadden ook bij Barcelona, Fiorentina en Arsenal in de poule kunnen komen. Dan was de kans op overleven minimaal geweest.'' (Zie voor groepsindeling graphic elders op de pagina.)