Muziekfestivals OP KOmst

Oude muziek. Het 18de Festival Oude Muziek in Utrecht met meer dan 100 concerten en evenementen, biedt dit jaar naast veel Franse muziek composities van Jan Pietersz Sweelinck. (26 augustus t/m 5 september)

Belcanto Festival. O.a. opera's van Meyerbeer en Bizet, concerten met muziek van Mozart, Bellini, Chopin en Rossini. 3 t/12 september in Dordrecht.

Musica Sacra. Religieuze muziek in tal van kerken in Maastricht. Dit jaar Psalmmuziek van middeleeuwen t/m Willem Breuker en rap. (17 t/m 19 september)

Gergjev Festival. O.a. een concertante uitvoering van Wagners Parsifal, muziek van Tsjaikovski, Beethoven en Strawinsky met o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest en koor en orkest van de Kirov Opera in St. Petersburg. Rotterdam. (17 t/m 24 september)

Zeeland Nazomer Festivals Film, theater, literatuur, muziektheater, pop, klassiek, jazz, . (2 t/m 26 september)