Van der Giessen wil IJsselwerf overnemen

Scheepsbouwer Van der Giessen-de Noord wil de noodlijdende IJsselwerf in Cappelle aan den IJssel overnemen. Directeur D. Brink stelt wel als voorwaarde dat op korte termijn nieuwe orders binnenkomen. Lukt dat niet, dan volstaat hij met het aantrekken van een deel van het IJsselwerf-personeel.

De IJsselwerf, onderdeel van YVC Holding, vroeg op 4 juni surseance van betaling aan. Bij de werf werken nog circa 200 mensen. Van der Giessen-de Noord, onderdeel van IHC Caland, heeft 700 mensen in vaste dienst en 400 tijdelijke krachten. Met de mogelijke overname is de verhuizing van de nieuwbouw van YVC naar het vroegere terrein van Wilton-Fijenoord in Schiedam van de baan. Van der Giessen-directeur Brink wil op termijn de activiteiten van de IJsselwerf overhevelen naar het eigen terrein in Krimpen aan den IJssel. (ANP)