Selectie Radio

De avonden. Na het uitzicht van ontwerper Ben Aalbers in Voorburg/Leidschendam o.a. een gesprek met professor Friso Wielinga, over zijn boek Schaduwen van de Duitse geschiedenis, over de Duits-Nederlandse betrekkingen van na de Tweede Wereldoorlog. In het tweede uur een muzikaal portret van de zanger/gitarist en improvisator David Grubbs uit Chicago. Radio 5, 22.02-24.00u.

Debat op 5. Discussies over de vraag of vrouwen geschikter zijn dan mannen voor hogere functies binnen de politie omdat ze over grotere emotinele intelligentie zouden beschikken. Morgen, Radio 5, 12.02-13.00u.

Schuim & as. O.a. aandacht voor Anneke Brassinga's boek Hapschaar over liefde, verdriet en rouw. Verder een gesprek met kinderboekenschrijver en tekenaar Hans de Beer, bekend van zijn prentenboeken over de kleine ijsbeer. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.