Selectie Galerie

Maria Roosen

In Kunstvereniging Diepenheim heeft Maria Roosen, bekend om haar sensuele ronde glasvormen, een expositie ingericht die een ode lijkt te zijn aan de vruchtbaarheid. In de tuin plantte ze zeshonderd zonnebloemen, in het restaurant fungeert een tros met volle, spiegelende borsten als kroonluchter en in de verschillende zalen zijn her en der felgekleurde drinkglazen neergezet. Op zo 5 sept om 16u geeft Roosen een lezing en rondleiding over haar tentoonstelling. T/m 8 sept, Grotestraat 17, Diepenheim. Zo en di t/m vr 12-17u, za 14.30-17u.

The Lightfactory

Gesprekken met en teksten van kunstenaar Hilarius Hofstede vormden de basis voor het project The Lightfactory in de Watertoren in Vlissingen. Hofstede maakte samen met zijn collega's Waldo Bien, Patrick Healy en Jacobus Kloppenburg een totaalsculptuur van beeld, tekst en geluid. Na de rondgang door de watertoren heweft de bezoeker het gevoel dat hij zappend langs vijftig televisiekanalen is gevlogen. Bij de afsluiting van de tentoonstelling op 5 sept zal Patrick Healy van 10 tot 18u in een non-stop voordracht het boek De Markies van Water (1998) van Hilarius Hofstede voorlezen. T/m 5 sept in de Watertoren AK, Vlissingsestraat 239, Rijksweg A58, Oost-Souburg. Do t/m zo 12-17u.

Aleksandra Mir

Ter gelegenheid van het project First Woman on the Moon van de Amerikaanse kunstenares Aleksandra Mir wordt het strand bij Wijk aan Zee op zaterdag 28 augustus omgetoverd in een maanlandschap. Zware machines zullen heuvels en kraters in het zand bouwen. Bij zonsondergang wordt het werk gestaakt en plaatst Mir een vlag op de imaginaire maan. Op de website van Casco, de Utrechtse galerie die het project initieerde, is Mirs maanlanding rechtstreeks te volgen. Informatie: www.cascoprojects.org of Oudegracht 366, Utrecht.

Flatland

De liefde staat centraal op de tentoonstelling I want to love you/Every day and every night in de Flatland Galerie. Jans Muskee toont grote, voyeuristische potloodtekeningen vol personages die niet tot liefhebben in staat zijn. Gevoelloos betasten de mannen en vrouwen elkaar, vaak in het bijzijn van hun kinderen. Ook bij de video-installatie Love Bites van A.P. Komen en Karen Murphy voel je je als toeschouwer een voyeur. Je luistert naar intieme telefoongesprekken en dringende boodschappen op de telefoonbeantwoorder en dringt zo binnen in het privéleven van een ruziënd stel. 28 aug t/m 25 sept, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht. Wo t/m za 12-17u.

En verder

Installatie van Caro Bensca t/m 22 okt in Het Torentje, Egbert Gorterstraat, Almelo; Schilderijen van René van den Broeck t/m 14 sept in de Brummelkamp Galerie (AMC), Meibergdreef 9, Amsterdam; Foto's van Alan Tracey t/m 4 sept bij Fotogalerie 2 bij 4, Prinsengracht 356, Amsterdam.