Russische bombardementen Tsjetsjenië

Russische vliegtuigen hebben vannacht zware bombardementen uitgevoerd in Tsjetsjenië, om de aanvoerlijnen voor de rebellen in Dagestan af te snijden en hun bases in Tsjetsjenië te vernietigen. De bombardementen werden uitgevoerd in de Vedeno-kloof, 40 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Grozny. De aanvoerlijnen van de rebellen in het naburige Dagestan, die het de Russen de afgelopen twee weken moeilijk hebben gemaakt met de bezetting van een aantal grensdorpen, lopen door die kloof; ze hebben ook er ook vijf bases. Bij de bombardementen zijn twee dorpen beschadigd, maar voor zover bekend geen doden gevallen. De Tsjetsjeense vice-premier Kazbek Machatsjev veroordeelde de acties als een schending van de Russisch-Tsjetsjeense vredesakkoorden van mei 1997. (Reuters)