Rechter vindt Uilenberg te oud als scheidsrechter

De president van de rechtbank in Utrecht, mr. H. Schepen, heeft vandaag de eis van drie scheidsrechters om te mogen terugkeren in het betaald voetbal afgewezen. De arbiters Jaap Uilenberg, Wout Schaap en assistent-scheidsrechter Jan Kardol hadden het kort geding samen met de belangenvereniging scheidsrechters betaald voetbal aangespannen tegen de KNVB.

Omdat de drie volgens de KNVB-reglementen te oud zijn om in het betaald voetbal te mogen fluiten, stapten zij naar de rechter. Voor een scheidsrechter is 47 jaar de grens, voor een assistent 49. Leeftijdsdiscriminatie, zo vonden de fluitisten. De president oordeelde anders. De 49-jarige Uilenberg stapte naar de rechter omdat hij, na twee keer dispensatie te hebben gekregen, dit seizoen echt moest stoppen. De president gaf de bond in overweging nader onderzoek te doen naar het afschaffen van de leeftijdsgrens. (ANP)