Aantal orders fabrieken in VS neemt fors toe

Het aantal ontvangen orders bij Amerikaanse fabrieken is in juli toegenomen in het hoogste tempo dit jaar, juist nu de groei in de belangrijke woningbouwsector iets afneemt. Dat heeft het ministerie van Handel in Washington gisteren bekendgemaakt. Volgens analisten kwam de toeneming van het orderbestand net op het goede moment, omdat de capaciteitsbenutting van de industrie aan de lage kant zat. Bovendien neemt de wereldvraag naar industriële producten toe en tekent zich herstel in de bouwsector af, die geplaagd werd door tekorten aan materialen en arbeidskrachten.

De orders voor duurzame goederen namen in juli toe met 3,3 procent tot 204 miljard dollar in juli, de grootste stijging sinds december, toen een daling van 3,8 procent optrad als gevolg van de Aziëcrisis. Alle industriële sectoren – van de autoproductie tot computers en defensiematerieel profiteerden van de gestegen vraag. (Reuters)