Thijssen stapt op

Frans Thijssen is opgestapt als trainer-coach van De Graafschap. Het bestuur van de voetbalclub uit Doetinchem besloot vanmorgen na overleg met de oud-international de samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen. Thijssen is dit seizoen de eerste trainer-coach uit het betaalde voetbal die voortijdig opstapt.

Thijssen (47) liet al voor het begin van de competitie weten problemen te hebben met de selectie die twaalf verschillende nationaliteiten herbergt. Door een samenwerkingsverband met het Italiaanse Udinese verscheen de ene na de andere speler voor een proeftraining. ,,Ik wil trainen op automatismen en spelsystemen, maar ben meer bezig met het uit mijn hoofd leren van de namen van testspelers'', mopperde de coach.

Thijssen sprak verder hardop zijn twijfels uit over het technisch beleid. ,,Met deze ploeg redden we het niet in de eredivisie. Meer aandacht voor de scouting zou wenselijk zijn.''

Verdediger Sonny Silooy op zijn beurt bekritiseerde Thijssen in een landelijk ochtendblad. De oud-Ajacied werd daarop om disciplinaire redenen voor de eerste competitiewedstrijd geschorst. Zaterdag maakte hij echter nog steeds geen deel uit van de selectie in het uitduel tegen FC Den Bosch (1-1).

Thijssen stapte vorig jaar uit eigen beweging op bij het Zweedse Malmö FF, zijn eerste club als hoofdtrainer.