Dopinggevallen werpen schaduw over WK atletiek

De Nigeriaanse sprinter Davidson Ezinwa hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Bij een controle tijdens de WK atletiek in Sevilla zijn sporen van het verboden middel HCG in zijn urine aangetroffen. HCG zet de productie van testosteron aan, maar kan ook de toediening van deze spierversterker verhullen. De 1.500-meterloper Ibrahim Mohamed Aden is in Sevilla betrapt op het gebruik van efedrine. De Somaliër wordt geschrapt uit de uitslagen, maar wordt niet geschorst.

De Braziliaanse discuswerpster Elisangela Adriano zou bij de Pan American Games in Winnipeg vorige maand betrapt zijn op het gebruik van nandrolon. Adriano kan haar in Canada behaalde titel kwijtraken. De atlete doet niet mee aan het WK in Sevilla. De IAAF kon het zoveelste dopinggeval, opnieuw met nandrolon, niet bevestigen. Ook Linford Christie, Merlene Ottey en de Nederlander Troy Douglas werden onlangs betrapt op nandrolon. (ANP/DPA)