De markt op

Vaststaat dat ze contact met elkaar hebben gehad: het Kamerlid en het ministerie. Maar hoe innig, daar leek alles om te draaien. De woordvoerders van beide partijen hadden het er maar druk mee. ,,Het was een gesprek waaruit geen afspraken zijn voortgevloeid'', meldde de woordvoerder namens het Kamerlid. ,,Het waren gesprekken die moeten leiden tot een concreet resultaat'', specificeerde de woordvoerder namens het ministerie. Oriënterend of concreet, er is wederzijds belangstelling getoond.

De laatste stand van zaken. Het Kamerlid blijft, heeft ze laten weten. Ze blijft nog even, is de vertaling die haar collega's aan die boodschap geven. De Binnenhofwatchers hebben inmiddels de balans opgemaakt. Het Kamerlid kan onmogelijk nog een waardevrij oordeel vellen over het ministerie. Marjet van Zuijlen; genoemd werd ze, beschadigd is ze. PvdA, jong, vrouw en marktgericht zijn haar kwalificaties. En na de voorbije dagen is zij meer dan ooit beschikbaar.