Bomaanslag op leider Talibaan

In de Afghaanse stad Kandahar is gisteravond een zware bom ontploft bij de residentie van de leider van de Talibaan-beweging, Mullah Mohammad Omar. Omar zelf was niet aanwezig toen de explosieven, verstopt in een vrachtwagen, tot ontploffing werden gebracht. Kandahar, zo'n vierhonderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kabul, is de thuisbasis van de Talibaan, de extremistische Koran-geleerden die ongeveer negentig procent van Afghanistan controleren. De aanslag is nog niet opgeëist. De Amerikaanse regering liet direct weten niets te maken te hebben met de explosie. Iets meer dan een jaar geleden bombardeerden de Amerikanen een aantal terroristische kampen van de Saoedische banneling Osama bin Laden, die als gast van de Talibaan in Afghanistan leeft. Washington verdenkt Bin Laden ervan verantwoordelijk te zijn voor de bomaanslagen op de ambassades in Kenia en Tanzania, augustus vorig jaar.