Bod op Air Canada en Canadian Airlines

Het Canadese conglomeraat Onex Corporation heeft een bod van 5,7 miljard Canadese dollar (8 miljard gulden) uitgebracht op Air Canada en Canadian Airlines. Het is de bedoeling de twee luchtvaartmaatschappijen te laten fuseren onder de naam Air Canada. Canadian Airlines zit al geruime tijd in financiële problemen. De grotere concurrent Air Canada bood vorige week aan de internationale diensten over te nemen om het bedrijf van een bankroet te redden, maar Canadian wees dat af. Onex wil een belang van 31 procent in het nieuwe Air Canada. American Airlines, dat nu voor 31 procent deelneemt in Canadian Airlines (met een stemrecht van 25 procent) zou 14,9 procent krijgen. De overige 54 procent van de aandelen zou worden verhandeld op de effectenbeurs. (KRF, ANP)