Uitmarkt mikt op jongeren

De Uitmarkt, die komend weekeinde plaatsvindt op het Leidseplein en Museumplein in Amsterdam, besteedt dit jaar ruime aandacht aan dance. In Paradiso, het Stedelijk Museum en op diverse buitenpodia zullen dj's en vj's tijdens het zogenoemde Weekend of Dance een impressie geven van de laatste ontwikkelingen en trends in de dansscene. De organisatoren hopen zo meer jongeren te trekken naar de inmiddels traditionele opening van het culturele seizoen.

In totaal zijn zaterdag en zondag op 28 podia 350 gratis toneel-, dans-, cabaret- en muziekoptredens te zien. De markt opent vrijdagavond met onder meer de korte presentatie van de vijf grote musicals van het komende seizoen: Oliver!, Elisabeth, Fame, Piaf en Chicago. Zondagavond wordt het festival afgesloten met een bewerkte versie van Mozarts gelegenheidskomedie Der Schauspieldirector opgevoerd door het Nederlands Kamerorkest. (ANP)