Internationale beurzen

LONDEN

Na een sprong van 2,3 procent gisteren tot het hoogste peil in meer dan een maand, nam de FTSE-index vanmorgen wat gas terug. Rond het middaguur stond de graadmeter met een verlies van 0,3 procent op 6303 punten. Met name banken kwamen terug van hun koerswinst van gisteren. HSBC moest 2,3 procent terug.

FRANKFURT

Ook in Frankfurt was het stil, en moesten de koersen licht terug na de winst van gisteren. De DAX-windex was 0,25 procent lager op 5288 punten. De conglomeraten VIAG en Veba waren beide lager na koerswinst gisteren als gevolg van aanhoudende geruchten over een fusie tussen de twee.

PARIJS

Franse aandelen vielen vanmorgen terug na een sterke opening. Het record op Wall Street en fusie-activiteiten speelden de hoofdrol. Rond het middaguur gaf de CAC-index echter zijn winst op en noteerde onveranderd. De strijd tussen de banken BNP, Paribas en Société Générale blijft een voorname factor. Vandaag worden de bankbestuurders gehoord door de toezichthouders.

TOKIO

De beurs van Tokio is na een paar dagen met winst vanmorgen met verlies gesloten. Het Nikkei-gemiddelde sloot op 18.095,41 punten, een achteruitgang met 0,76 procent.

De beurs van Korea steeg 1,6 procent, in Hong Kong sloot de Hang Seng 0,4 procent hoger. Singapore was 0,2 procent lager.

NEW YORK

Het vooruitzicht van een 0,25 procent hogere rente werd in New York weggewuifd, met een koersstijging van 1,8 procent voor het Dow Jones-gemiddelde tot 11.299,76 punten, een nieuw record. Internet-aandelen voerden de boventoon.