Bangladesh en India slaags

Grenstroepen van India en Bangladesh hebben elkaar de afgelopen dagen bestookt met machinegeweren en mortieren rondom een stuk omstreden land in het grensgebied. Duizenden dorpsbewoners aan beide kanten van de grens zijn geëvacueerd. De gevechten braken zondag uit in de buurt van de grensstad Belonia in de Indiase deelstaat Tripura, zo'n honderdvijftig kilometer ten zuidoosten van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. De regeringen van India en Bangladesh zijn het al jaren oneens over de grens op het stuk land, dat zo'n zestig hectare groot is. Volgens Bangladesh begonnen de gevechten toen Indiase boeren de grens zelf wilden afbakenen met een hek. India zegt dat grenstroepen uit Bangladesh plotseling het vuur opende op de boeren, maar stelt dat er geen provocaties aan vooraf gingen.