Winst Interpolis stijgt met 12 procent

Het verzekeringsconcern Interpolis heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 12 procent meer winst behaald. De nettowinst komt uit op 142 miljoen gulden. De omzet steeg met 10 procent tot 3,8 miljard gulden. Rabodochter Interpolis rekent voor het gehele jaar op een duidelijke (7 tot 12 procent) winstgroei.

Bij het Interpolis Levensbedrijf nam de premieomzet toe met 9 procent tot 2,1 miljard gulden. De verkoop van koopsomverzekeringen bleef gelijk. Het resultaat bij leven nam met 7 procent toe tot 137 miljoen.

Het Interpolis Schadebedrijf zette in het eerste halfjaar meer dan 15 procent om in vergelijking met een jaar eerder. De premieomzet kwam uit boven de 1 miljard gulden. Het resultaat van dit segment steeg met 4 procent tot 75 miljoen gulden. (ANP)