Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Arme Kareltje Aalbers. Aan het begin van dit seizoen stuurde tuitje ijdel nog een pakje van acht kleurenfoto's naar de pers. Wat voor kleurenfoto's? Kleurenfoto's van Kareltje Aalbers himself. Een kappersblad drukte ze als grap alle acht af. Wat het voor foto's waren? Middenstandsplaatjes. Gemaakt door de plaatselijke fotograaf uit de winkelstraat in Velp. Ze hangen daar vast en zeker ook in de etalage. Een paar eeuwen eerder had hij waarschijnlijk Rembrandt gevraagd om een plaatje van hem te schieten. Kareltje is een beetje zielig. Dat vindt iedereen al jaren. Het is een winkelier die met de fabrikanten mee wil praten. Tenenloopwerk. Altijd uit balans. Zijn eerste echte grote transfer was die van Machlas naar Ajax. Volgens Kareltje had hij rond de dertig miljoen voor hem ontvangen. Volgens Ajax zat de schat er tien miljoen naast. Gisteren keek Kareltje naar zijn Machlasloze team. 1-6! Tegen PSV.

Ondertussen knaagde het geval Nelissen, die tegen Feyenoord niet mee mocht doen omdat hij door die club verhuurd is, in Karel's hoofd. Dat had hij met Ajax natuurlijk ook moeten afspreken. Volgens Don Leo en Jorien is dat in de internationale voetballerij heel normaal en was het om Danny tegen zichzelf in bescherming te nemen. Gisteravond heeft Kareltje al met Michael van Praag gebeld of het, achteraf gezien, toch niet beter is als Machlas tegen Vitesse aan de kant blijft. Dat is namelijk heel normaal in de internationale voetballerij. Dat had hij van Leo en Jorien gehoord. En dan is het zo.

Gierend van het lachen vertelt Michael het verhaal vanavond aan de rest van het Ajax-bestuur. Die vragen wat hij Karel heeft geantwoord.

`Dat het goed is. En ze mogen ook hun doel verkleinen, een man meer opstellen en wij spelen zonder keeper. Wedden dat we dan nog winnen? En van Leo en Jorien mag het!'

    • Youp van ’t Hek