Slachting Algerije

Algerijnse moslim-extremisten hebben vrijdagnacht een afgelegen woning in de provincie Medea bestormd en er 14 kinderen de keel afgesneden die er een besnijdenisfeest bijwoonden. Dat hebben plaatselijke bewoners zaterdag meegedeeld. De staatsradio had eerder gemeld dat de kinderen waren gedood toen een bom explodeerde. De provincie Medea, 120 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers, is een bolwerk van de zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA), die in tegenstelling tot andere moslim-extremisten doorvecht tegen het regime in Algiers. Op 16 september heeft in Algerije een referendum plaats over de vredesovereenkomst tussen de regering en het Leger van Islamitische Redding. Volgens president Bouteflika zijn in totaal 100.000 mensen sinds 1992 het slachtoffer geworden van de machtsstrijd tusen regering en moslim-extremisten. (Reuters)