Roy Keane bezorgt Manchester United winst op Arsenal

Roy Keane was gisteren de man van de wedstrijd in de Engelse voetbaltopper tussen Manchester United en Arsenal (2-1). De speler van The Mancunians maakte voor zijn ploeg twee doelpunten nadat Arsenal een 1-0 voorsprong had genomen.

Hierdoor voert Manchester United na vier wedstrijden de Engelse ranglijst met tien punten aan. Chelsea en West Ham United hebben ook twee verliespunten, maar een wedstrijd minder gespeeld dan de regerend kampioen van Engeland. Bij Arsenal begon Marc Overmars net als aanwinst Davor Suker op de bank. Dennis Bergkamp bleek volledig hersteld van zijn rugblessure en was in tegenstelling tot woensdag bij het Nederlands elftal weer van de partij. De spits maakte een goede indruk en was in de eerste helft dichtbij een doelpunt. Oud-Ajacied Nwankwu Kanu stuurde Bergkamp twee keer weg, maar doelman Raimond van der Gouw redde bekwaam.

De Nederlandse vervanger van de geblesseerde doelverdediger Mark Bosnich had in de 42ste minuut geen antwoord op een inzet van Ljungberg die op aangeven van Bergkamp de openingstreffer maakte: 1-0. Na de hervatting groeide Roy Keane uit tot de man van de wedstrijd. De ploeggenoot van Jaap Stam schoot de winnaar van de Champions League in de 58ste minuut op gelijke hoogte en besliste de wedstrijd twee minuten voor tijd: 1-2.

Newcastle United liet de winst glippen in het duel met Wimbledon. De ploeg van trainer Ruud Gullit leidde vlak na rust met 3-1, maar zag Wimbledon in de blessuretijd tot 3-3 terugkomen. Gullit uitte een week geleden na het derde verlies op rij nog zijn twijfels over zijn toekomst bij de club. Vooral de spelers weerhielden hem ervan zijn ontslag in te dienen. Het optreden van zijn ploeg in de eerste helft moet Gullit tot tevredenheid hebben gestemd.

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Spaanse Primera Division goed begonnen, met een zege op Zaragoza: 2-0. Coach Van Gaal stelde gisteravond vijf Nederlanders op: Hesp, Bogarde, Reiziger, Cocu en Kluivert. Litmanen, nog geblesseerd, en de gebroeders De Boer kwamen niet in actie. Rivaldo speelde voor het eerst dit seizoen. Figo en aanwinst Dani maakten de doelpunten.

Deportivo la Coruña draagt Roy Makaay op handen, althans voor zeker een week. De van Tenerife overgenomen Nederlandse aanvaller zorgde voor 1-0, 3-1 en 4-1. Hij nestelde zich tevens bovenaan de topscorerslijst. Trainer Javier Irureta beloonde de oud-speler van Vitesse met een applauswissel.

`Jimmy Floyd' Hasselbaink kende een vervelende start in dienst van Atlético Madrid. Hij scoorde niet en zijn nieuwe club verloor bovendien voor eigen publiek met 2-0 van Rayo Vallecano, het pas gepromoveerde stiefbroertje onder de Madrileense clubs.

Anderlecht heeft zich met Club Brugge stevig bovenaan de ranglijst van de Belgische competitie genesteld. Anderlecht kwam tegen Lierse SK al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Radzinski. Zetterberg maakte er binnen het kwartier 2-0 van door een strafschop te benutten. Hoewel Anderlecht niet echt in gevaar kwam, viel de beslissing pas in de slotfase. De Nederlander Patrick van Diemen zorgde daarvoor.

Eintracht Frankfurt nam na een 3-2 zege op SC Freiburg de leiding in de Duitse Bundesliga. Salou was de grote man aan de kant van Eintracht. Een kwartier voor tijd zette hij met zijn twee doelpunten een 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Freiburg leidde in de 51ste minuut nog met 2-0 door doelpunten van Sellimi en Günes. Weber bracht de marge voor Eintracht in de 72ste minuut al terug tot één.