Gezamenlijke rekeningen riskant

Vrouwen lopen grote financiële risico's als ze met hun echtgenoot of partner een gezamenlijke en/of-bankrekening hebben. De Britse regering gaat binnenkort waarschuwen dat het beter is financiële zaken in eigen beheer te houden, schrijft de Britse zondagskrant Sunday Express. Dat gebeurt naar aanleiding van een rapport van ambtenaren van het Britse ministerie van Financiën, die stellen dat vrouwen met een gezamenlijke rekening hun financiële ondergang riskeren als ze geldzaken in goed vertrouwen aan hun mannen overlaten.

Volgens het rapport dreigt er een `financiële onderklasse' te ontstaan van mensen die geen toegang kunnen krijgen tot bankrekeningen, verzekeringen, kredieten en spaarrekeningen, omdat financiële ondernemingen de beter gesitueerden er als klanten uitpikken. Twee miljoen volwassenen in minder bedeelde huishoudens hebben geen bankrekening. De helft van de paren in Groot-Brittannië heeft een gezamenlijke bankrekening. (ANP)