Stoptrein bij Soestdijk ontspoord

De stoptrein van Baarn naar Utrecht is gisteren aan het eind van de middag ontspoord.

Anderhalve kilometer voor station Soestdijk raakte een middenwagon met twee wielen van de rails. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen zijn er geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de ontsporing is nog niet bekend. De Nederlandse Spoorwegen hebben inmiddels een onderzoek naar de ontsporing ingesteld.

Volgens de woordvoerder van de NS komt het bijna niet voor dat een middenwagon ontspoort. Als de rails kapot zijn of als er een blokkade op de rails ligt, ontspoort normaal gesproken de eerste wagon. Een middenwagon raakt in het algemeen alleen van de rails als een wissel kapot is. Maar op het deel van de rails waar de stoptrein ontspoorde, een enkelspoor, lag geen wissel.

De maximumsnelheid op dit traject is tachtig kilometer per uur. Volgens de woordvoerder van de NS is ook nog niet bekend hoe hard de stoptrein reed voordat de wagon ontspoorde.

Tussen Baarn en Den Dolder zal vandaag de hele dag nog geen treinverkeer mogelijk zijn, het traject is afgesloten. Passagiers zullen worden vervoerd met bussen.