Reünie van Monty Python op BBC-televisie

De vier overgebleven leden van Monty Python gaan voor de BBC een vier uur lange televisiespecial opnemen, om te vieren dat het satirische programma dertig jaar geleden voor het eerst op televisie was. Dit heeft het Britse showbizzpersbureau Wenn vrijdag bekendgemaakt.

John Cleese, Michael Palin, Eric Idle en Terry Jones hebben besloten tegelijkertijd met de viering van hun dertigjarig jubileum ook de dood van Monty-Pythonlid Graham Chapman te herdenken. Chapman overleed tien jaar geleden aan kanker.

Zijn collega's gaan samen naar een speciale filmvoorstelling van de Monty-Pythonfilm The Life of Brian in Londen. In deze parodie op het leven van Jezus uit 1979 speelde ook Chapman mee.

De opbrengst van de kaartverkoop van de film gaat naar een Britse organisatie voor kankerbestrijding. (AP)