Wereldnieuws

VIVA FOREVER? - Het begint er langzamerhand naar uit te zien dat het lang kan duren voordat de Spice Girls weer eens wat samen gaan doen. Melanie Brown (Scary) is druk bezig met haar solocarrière en Emma Bunton (Baby) krijgt een muziekprogramma bij VH1 waarin ze video's aan elkaar praat van de laatste twintig jaar, afgewisseld met de favoriete clips van haar ook een beetje beroemd geworden vrienden, familie en collega's. Victoria Beckham-Adams (Posh) is gevraagd te spelen in de filmversie van Charlie's Angels, naast Cameron Diaz en Drew Barrymoore met wie nog wordt onderhandeld. En Melanie Chisholm (Sport) ten slotte is weliswaar niet zo erg druk, maar heeft wel uitspraken gedaan die erop kunnen wijzen dat ze niet zo veel zin meer heeft in het meidengroepje. In een interview liet ze weten dat de Spice Girls de schuld zijn van de ,,stortvloed van vreselijke muziek in de Britse hitlijsten''. Het liefst zou Mel C, die meer van ruige muziek zegt te houden, nooit naar muziek luisteren met de `Spice Girls-sound'.

Veel Britten zullen het niet met Mel eens zijn. De muziek van ex-Spice Geri Halliwell, die veel van deze sound weg heeft, verkoopt uitstekend. Van haar nieuwe single werden afgelopen maandag 29.000 exemplaren verkocht. Verwacht wordt dat de plaat dit weekend op nummer één binnenkomt in de Britse hitlijsten.

EENS FETISJIST - Schoenenfetisjist Imelda Marcos heeft zich laten inspireren door het museum dat een deel van haar voormalige schoenencollectie tentoonstelt: ze is opnieuw gaan verzamelen. De collectie in het museum bestaat uit zo'n 1.220 paar schoenen en bevat een stel dat oplicht bij het dansen. Imelda moest haar oude verzameling achterlaten toen ze met haar man, dictator Ferdinand Marcos, in 1986 de Filippijnen ontvluchtte. ,,Ik ben bang dat ik er meer zal hebben dan toen'', zei de weduwe eergisteren bij een presentatie van twee boeken van Marcos-aanhangers. Volgens de Manila Newspaper heeft Imelda inmiddels alweer drieduizend paar. Zelf zei ze: ,,Ik weet niet of het er zo veel zijn, maar het zou me niet verbazen als ik er een ander museum mee kan vullen.'' De verzameling, volgens Imelda tot stand gekomen door giften van vrienden, zal in dat museum uiteraard niet dienen als symbool voor het excessieve regime van Ferdinand Marcos.

Over dat regime schrijft Imelda Marcos sinds deze week in een dagelijkse column in de Manila Newspaper. Ze ziet de column als ,,de kans om mijn kant van het verhaal te vertellen''.

BRIEVEN - Of de boze brief van Pamela Anderson Lee over de vrijlating van dertig mishandelde olifanten effect heeft gehad, is nog niet bekend. Deze actie levert Pam wel een onderscheiding op, een ter nagedachtenis van Linda McCartney. Weduwnaar Paul McCartney zal de prijzen 18 september uitreiken in Los Angeles. Op het saaiste prijzengala van het jaar – we weten de uitslag toch al – worden eveneens Steven Seagal en Alicia `Aerosmith' Silverstone onderscheiden. Ook mode-ontwerpster Stella McCartney, dochter van, ja, behoort tot de gelukkigen. De opbrengst van de avond gaat naar de dierenrechtenorganisatie PETA.

DRAMATISCH - ,,Angstaanjagend'' noemt Molly Ringwald de gebeurtenissen van afgelopen maandag nogal dramatisch. De actrice die vooral in de jaren tachtig bekend was met de Breakfast Club en Pretty in Pink, verkeerde in de veronderstelling op de première van haar nieuwste film te zijn. Maar toen iedereen haar de vraag stelde: ,,Stinkt liefde werkelijk?'', kreeg ze het benauwd. Verward antwoordde de actrice telkens maar: ,,Ik speel in de film''. Na een tijd kwam Ringwald er pas achter dat haar chauffeur haar bij de verkeerde première had afgezet. Ze bevond zich bij die van Love Stinks, maar had om de hoek, bij die van Teaching Mrs. Tingle moeten zijn. Ze vertrok onmiddellijk naar de goede locatie.

SENATOR - Talkshowpresentator Jerry Springer zal de komende tijd zeker geen senator worden. Eerder zei Springer te overwegen zich kandidaat te stellen, maar nu heeft hij verklaard dat ,,het idee, hoe aantrekkelijk ook, onpraktisch is wegens tv-verplichtingen''.