NON-FICTIE

Amos Oz: Zo beginnen verhalen. Vert. uit het Hebreeuws door G. Daniel Bugel-Shunra.

Mario Vargas LLosa: Aan een jonge romanschrijver. Vert.uit het Spaans door Francine Mendelaar.

Beide titels Meulenhoff, 144 blz. ƒ32,90

Aan de hand van twaalf verhalen en romans schetst Amos Oz (1930) hoe beroemde schrijvers een verhaal beginnen. Ook de Zuid-Amerikaanse auteur Mario Vargas Llosa vertelt over de kunst van het schrijven. In elk hoofstuk belicht hij een ander aspect van het schrijverschap.

F.G. de Wilde: De uniformen van het Nederlandse leger ten tijde van de Bataafse Republiek en het Koninkrijk Holland, 1795- 1810.

De Bataafsche Leeuw, 240 blz. ƒ95,--

Tressen en epauletten, mouwopslagen, hoedkwastjes en optoomkoorden, het staat er allemaal systematisch en in kleur in: van de jagers en de cavalerie, de infanterie en de gendarmerie, zowel in het vaderland als in de koloniën.