Kort geding VEB over `opties' Cap

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) spant een kort geding aan tegen MeesPierson. Volgens de VEB heeft de zakenbank beleggers benadeeld door de looptijd van Cap Gemini-falcons (een soort opties) zonder overleg in te korten van 7,5 maand tot 2 weken. De beleggers moeten de waardepapieren nu voor 27 augustus omwisselen. Voor 6 falcons kunnen zij een Cap Gemini-aandeel ter waarde van 65 euro (ruim 143 gulden) kopen. Op grond van eerdere afspraken zouden zij echter het recht hebben de falcons pas op 31 maart 2000 in te wisselen tegen een koers van 68 euro.

Volgens MeesPierson is de regeling niet nadelig. Aangezien het bod van de Franse moedermaatschappij Cap Gemini SA op de Nederlandse aandelen afloopt op 31 augustus zullen de koersen daarna sterk dalen, aldus de bank. De VEB sluit echter niet uit dat de Fransen met een nieuw bod komen. De zaak dient vrijdag bij de Amsterdamse rechtbank. (ANP)