`Feyenoord heeft schuldenlast van 42 miljoen gulden'

Landskampioen Feyenoord heeft een schuldenlast van bijna 42 miljoen gulden. Volgens een bericht in de GPD-bladen zit de Rotterdamse voetbalclub krap in de liquide middelen. Het krantenartikel beroept zich op recente cijfers die Feyenoord openbaar moest maken vanwege de uitgifte van een obligatielening voor particulieren en bedrijven. Uit de cijfers blijkt dat Feyenoord kortlopende schulden heeft, waardoor de club voortdurend geld moet aflossen aan banken en andere schuldeisers.

Volgens Jan-Willem van Dop, algemeen manager van Feyenoord, hoeven de deelnemers aan Feyenoord Premie Effect zich geen zorgen te maken dat hun obligatieleningen in een bodemloze put verdwijnen. Van Dop benadrukt dat de opbrengsten voor het merendeel bestemd zijn voor de structuur en de organisatie van Feyenoord. Slechts een klein deel van de opbrengst wordt volgens Van Dop aangewend voor herfinanciering. Hij benadrukt dat het kapitaal van Feyenoord op het veld staat. ,,De spelersgroep is misschien wel 130 miljoen waard, maar deze bezittingen zijn niet in de jaarrekening opgenomen.''

Feyenoord heeft de samenwerking met Braziliaanse club America bekrachtigd. Voorzitter Jorien van den Herik en bestuurslid technische zaken Rob Baan hebben in Belo Horizonte de contracten ondertekend. Feyenoord heeft de spits Somalia dit jaar overgenomen van America.