Selectie Muziek

Zomerconcerten

De serie Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw wordt 20 aug 20u15 voortgezet met een optreden van Concerto Armonico met muziek van Mozart, Haydn en C.Ph. E. Bach.

Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt 21 aug 20u15 olv Riccardo Chailly de Vierde symfonie van Mahler, voorafgegaan door muziek van Webern en Berg. Ook op 25 aug 20u15 gaat de Vierde van Mahler bij het Concertgebouworkest, dan voorafgegaan door Mahlers bewerking van een suite uit de orkestwerken van Bach.

Het Orkest van de Achttiende eeuw speelt op 24 aug 20u15 olv Frans Brüggen de Zesde en de Zevende symfonie van Beethoven.

De pianiste Cristina Ortiz speelt op 25 aug 20u15 in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw Braziliaanse muziek van Guarnieri en Villa Lobos.

Het Radio Filharmonisch Orkest speelt 26 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw olv Jaap van Zweden muziek van Adams, Elgar en Brahms.

Grachtenfestival

Het jaarlijkse Grachtenfestival in en om de Amsterdamse Prinsengracht vindt plaats van 19 t/m 22 aug. Er zijn meer dan 70 concerten in monumenten en hofjes, op dakterrassen en op het water. Dit jaar wordt het Prinsengrachtconcert op 21 aug 20u30 gegeven door de zusjes Katia en Marielle Labeque, die pianomuziek spelen van oa Saint-Saëns, Bernstein en Ravel. Vooraf, om 17u is er het Kinderprinsengrachtconcert: Frank Groothof met Griegs Peer Gynt-muziek. Inl 020-4214542

Mariavespers

De Mariavespers van Monteverdi, die in november 1998 klonken toen in de Leidse Pieterskerk het gerestaureerde Van Hagerbeerorgel in gebruik werd genomen, worden daar op 22 aug 14u30 als begin van een nieuwe traditie opnieuw uitgevoerd door Tragicommedia. Inl en res 0900-0191.

Reizend Muziekgezelschap

Het Reizend Muziekgezelschap olv Christiaan Bor organiseert 22 aug vanaf 12u30 voor de vierde keer het Zomer Muziekfestival in de tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn met optredens van oa het kamerorkest I Fiamminghi. Muziek van Bach, Cimarosa, Haydn, Bartók, Rachmaninof, Dvorák en Brahms. Inl en res 070-4195545; 0900-1681636; res picknickmanden: 055-5772417.

Ellington

Op basis van arrangementen van Rob Pronk wijdt het Brabants Orkest zich een avond lang aan muziek van de honderd jaar geleden geboren Duke Ellington en diens alter ego Billy Strayhorn. Op het programma dat uitgevoerd wordt in samenwerking met de L.A. All stars met o.a. de saxofonisten Pete Christlieb en Bill Perkins veel klasssiekers. 26 aug MC Frits Philips Eindhoven.