Noodweer zorgt voor veel overlast in het verkeer

Het noodweer dat gistermiddag over Nederland trok, heeft op verschillende plaatsen voor overlast gezord. Hevige regen en zware windstoten brachten overal in het land automobilisten in de problemen. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) kreeg 35 meldingen van aanrijdingen binnen, meer dan drie keer zoveel als normaal. Daarbij raakten enkele mensen licht gewond, maar de meeste automobilisten kwamen er vanaf met blikschade aan hun voertuig. Bij het grootste ongeluk, op de A4, waren acht auto's betrokken. Om zes uur gisteravond telde het Traffic Control Centre in Driebergen veertig files met een totale lengte van 200 kilometer. In de Achterhoek zorgde blikseminslag ervoor dat het treinverkeer op het traject Winterswijk-Zutphen de hele avond stil kwam te liggen. (ANP)