Moskou wil langere looptijd schulden

Rusland wil voor de schulden die het van de voormalige Sovjet-Unie heeft overgenomen, een nieuwe aflossingstermijn van 40 jaar. Dat heeft Aleksander Livsjits, die namens de Russische regering de contacten met de 7 grootste industrielanden (G-7) onderhoudt, gisteren gezegd.

Over de oude schulden onderhandelt Rusland met de Club van Parijs, waarin de overheden zijn vertegenwoordigd, en met de Club van Londen, waarin de banken zitten. Met de Club van Parijs bereikte het land onlangs een akkoord over een nieuwe regeling voor oude schulden ter waarde van 8 miljard dollar (16,7 miljard gulden). De termijn, die eind volgend jaar afloopt, is verlengd met 15 à 20 jaar. De besprekingen over de rest van de verplichtingen gaan volgend jaar verder. Met de Club van Londen praat Rusland half september weer. (AFP)