Lubbers opent Theaterfestival

Oud-premier prof. R. Lubbers houdt op 2 september in Amsterdam de openingstoespraak van het jaarlijkse Theaterfestival. Op het tiendaagse festival zijn de belangrijkste Nederlandse en Vlaamse toneelstukken van het afgelopen seizoen te zien. Lubbers houdt de traditionele State of the Union als voorzitter van de raad van advies van Nexus, dat de Europese Cultuur bestudeert. Het festival zal volgend jaar uitbreiden naar Groningen en Utrecht.

Voor het festival zijn zes Nederlandse en vier Belgische producties geselecteerd: Romeo en Julia (Zuidelijk Toneel), De woudduivel (Onafhankelijk Toneel), De bitterzoet en Ongebluste kalk (Hollandia), Blaat (Dood Paard), Rotjoch (Toneelschuur Produkties), My Dinner with André (Stan/ Cie. de Koe), Iets op Bach (Les Ballets C. de la B.), Pereira verklaart (De Tijd), en Weg (Kaaitheater). Deze voorstellingen dingen mee naar de Grote Theaterfestivalprijs van 50.000 gulden.