Korving `dronken' en blessurevrij naar WK atletiek

Hordeloper Robin Korving lijkt net op tijd fit te zijn voor de wereldkampioenschappen atletiek, die zaterdag in Sevilla beginnen. Bijna een maand kampte de 25-jarige Nederlander met problemen aan zijn enkel. Daardoor moest hij een aantal belangrijke wedstrijden afzeggen. De laatste trainingen hebben Korving de hoop gegeven dat hij bij de WK goed kan presteren. ,,Met een uitschieter zou ik zelfs wereldkampioen kunnen worden'', zegt hij optimistisch. ,,The sky is the limit.''

Korving, derde bij de Europese kampioenschappen van vorig jaar, is bij de WK de enige medaillekandidaat voor Nederland. Hij vloog vanochtend met het grootste deel van de Nederlandse ploeg naar Sevilla. ,,Ik ben al een paar dagen WK-dronken. Ik voel me ijzersterk.'' Vorige week mislukte tijdens de Golden League in Zurich nog zijn laatste wedstrijd op de 110 meter horden. Hij had een slechte start en eindigde ver achter zijn concurrenten als voorlaatste. ,,Het is jammer dat ik geen goede generale heb gehad, maar ik denk niet dat het nadelig voor me zal zijn.''

De training van afgelopen zondag zette Korving weer op het goede spoor. ,,Het was een waanzinnige training. Alles liep geweldig. Dat was een geruststelling voor me.'' Na die training werd hij door zijn vader van de trein gehaald. ,,Hij had net gehoord dat een buurvrouw van ons, Ietje, al in maart had gedroomd dat ik wereldkampioen zou worden. Dat was na zo'n goede training lekker om te horen. Van mij mag die droom waarheid worden. Het zou best kunnen. Ook de andere hordelopers hebben dit seizoen hun problemen gehad.''

Hij weet dat hij misschien te optimistisch is. Korving staat met zijn tijd van 13,15 seconden, begin juli gelopen in Lausanne, op de gedeelde zesde plaats op de wereldranglijst van dit seizoen. Voor hem staan onder anderen titelhouder Alan Johnson, diens landgenoot Mark Crear en wereldrecordhouder Colin Jackson. Korving: ,,Ik geef toe dat ik statistisch weinig kans maak op een medaille. Maar ik heb het gevoel dat ik iedereen kan verslaan. Dat moet je ook hebben, denk ik, anders ben je bij voorbaat kansloos.''

Korving komt in Sevilla maandag voor het eerst in actie tijdens de series en de kwartfinales, dinsdag is de halve finale en woensdag de finale. ,,Ik denk dat je aan 13,35 genoeg hebt om in de finale te komen. Dat mag me niet zo heel veel moeite kosten.'' Bang voor de warmte in Sevilla is hij niet. ,,Ik kan er goed tegen. Ik heb dit jaar in Qatar gelopen, daar was het boven de veertig graden en ik won.''

De enkel van Korving blijkt nog steeds niet helemaal hersteld. ,,Hij is nog een beetje dik en soms heb ik nog wat napijn. Maar het komt echt wel goed. Don't worry.''