ING-topman ontevreden over prestaties

ING-bestuursvoorzitter G. van der Lugt is ontevreden over zijn bank-verzekeraar. De kosten gaan te snel omhoog, terwijl de verkoop van nieuwe producten te gering is. ,,Onze kosten stijgen te snel en die trend is niet acceptabel.'' Daarnaast is de ontwikkelingstijd voor nieuwe financiële producten te lang. Dit heeft Van der Lugt onlangs op een speciale ING-conferentie gezegd, zo meldt het bedrijfsblad ING News. De directie van ING Groep besteedt intussen veel aandacht aan de bestrijding van de te hoge kostengroei. In mei hebben alle divisies een brief gekregen met nieuwe doelstellingen op het gebied van de kosten, zo verklaart een ING-zegsman desgevraagd. De brief wordt de nieuwe leidraad voor de ING-afdelingen bij het opstellen van de budgetwensen voor het jaar 2000. (ANP)