Stijging bezoekers podiumkunst

In het seizoen 1997-1998 hebben 15,6 miljoen Nederlanders een professionele podiumkunstvoorstelling bezocht, zo maakt het CBS vandaag bekend. Dit is het hoogste aantal bezoekers dat het CBS ooit heeft gemeten.

De cijfers betreffen dans-, muziek- en theatervoorstellingen, popconcerten werden niet inbegrepen. Cabaret en moderne dans trokken meer bezoekers dan vorig seizoen. Gesubsidieerde gezelschappen gaven meer voorstellingen en trokken meer bezoekers dan een seizoen eerder. Amsterdam blijft de belangrijkste stad voor podiumkunsten: in Den Haag, Rotterdam en Utrecht bij elkaar worden evenveel voorstellingen gegeven als in Amsterdam. Den Haag trok wel twintig procent meer bezoekers dan een seizoen eerder.

Gemiddeld bezocht de Nederlander afgelopen seizoen één keer een voorstelling. Zeven procent van de bevolking gaat vaker dan drie keer per jaar naar een toneelvoorstelling, één procent gaat minstens één keer per maand.