Lamar Alexander stapt uit de race

De voormalige gouverneur van Tennessee, Lamar Alexander, heeft gisteren zijn race om de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezingen opgegeven. Alexander eindigde dit weekeinde als zesde tijdens de peiling onder de kiezers (straw poll) in de staat Iowa, terwijl hij zich volledig op deze staat had geconcentreerd. Hij zegt geen geld te kunnen werven om zijn campagne voort te zetten. Alexander is permanent op campagne geweest sinds zijn eerste poging in 1996, toen hij kansloos was tegen Bob Dole. Toen presenteerde Alexander zich als outsider. Zijn kenmerk, een rode houthakkersblouse, trok veel aandacht en minstens evenveel spot. Voormalig vice-president Dan Quayle, achtste in Iowa, zet zijn campagne voort, maar naaste medewerkers zeggen dat ook hij binnenkort de handdoek in de ring gooit. (Reuters)